rygsække

Computertasker findes i to hovedtyper: Rygsække og skuldertasker. Rygsækken har to skulderremme og er beregnet til at blive båret på ryggen, hvor skuldertasken kun har en enkelt rem og er beregnet til at blive båret over den ene skulder. Skuldertasken dog kan hurtigt blive anstrengende hvis man skal transportere en større bærbar computer eller mange dokumenter i lang tid. Det vigtigste når man vælger en computertaske er, at tasken er foret og der er en tilpas stor lomme til computeren. Lommen må hverken være for stor eller lille, så computeren ikke bliver beskadiget under transport. Ofte har computertasker en ekstra inderlomme som er foret for at beskytte computeren. Det er også en fordel at have en ekstra lomme til at holde laderen adskilt fra computeren, så stikket ikke skraber computeren. Nogle hardwarefabrikanter laver deres egne computertasker, og er ofte lige så pæne eller moderigtige som computerasker fra rigtige modehuse. Rygsække er, som navnet antyder, beregnet til at blive båret på ryggen. Strukturelt er der to skulderremme som kan justeres, og ofte mere end et enkelt rum som kan lukkes med snørelukning, knap eller lynlås. Der er ofte inder-og yderlommer og modehusets logo er ofte på forsiden af rygsækken. Skuldertasker har en lang rem så den kan bæres over den ene skulder og hænge ned langs kroppen. Der kan være ekstra remme så den også kan bæres på ryggen og både indvendige og udvendige rum. Begge typer af computertasker kan have en foret lomme til computeren, som kan tages ud. Man kan også købe disse forede lommer uden en taske, hvor de oftest findes under navne som laptop case eller tablet sleeve. Dette dækker over en simpel, foret lomme i specifikke størrelser så de passer til tabletten eller en bærbar computer, og lukkes med en lynlås.