tasker

Weekendtasker, sportstasker og rejsetasker findes i næsten samme størrelse og udformning og man kan stille spørgsmål ved hvad forskellen er. For de fleste tasker er der ikke meget forskel i funktionaliteten, for eksempel størrelse eller antal af lommer i de forskellige modeller.

Rejsetasker har ofte en hård plastikskal i stedet for en blød stofoverflade. Nogle rejsetasker er beregnet til at kunne tåle de stød og slag som ikke kan undgås når en taske skal håndteres som flybagage. Men for at gøre forvirringen total, er andre rejsetasker bløde og beregnet til at komme onboard eller transporteres i en bil. Rejsetasker er dog ofte ret simple i udformning, uden udvendige lommer eller detaljer som kan hænge fast i andet bagage under håndteringen. Størrelsen på en rejsetaske kan være den samme som for en sportstaske eller en weekendtaske.

Sportstasker findes i mange forskellige størrelser og former. Det som adskiller sportstasker fra andre tasketyper, er at indersiden af tasken er mere vandresistent end andre tasker. Denne resistens overfor vand er en stor fordel når man skal transportere svedigt sportstøj. Både tøj og taske ellers kan risikere at lugte, eller i værste fald at der begynder at vokse svamp i tasken og tøjet ødelægges. Det kan derfor være en god ide at bruge en sportstaske som weekendtaske for at udnytte at fugtigt eller beskidt tøj ikke så nemt danner grobund for bakterier.

Weekendtasker kan let forveksles med en sportstaske eller en rejsetaske. Men weekendtasker dækker over en taske uden beskyttende polstring, som ofte er i den større ende. Denne type taske er beregnet til at være stor nok til at dække de flestes behov for bagage, hvis man skal hjemmefra i et par dage, som navnet siger. Weekendtasker har ofte både en skulderrem og to hanke og lukkes med en lynlås.