digital

Når Omega beskriver en urmodel som et digitalur, er dette simpelthen et elektronisk ur hvor tiden vises med tal på en skærm. Selvom digitale ure har eksisteret overraskende længe, helt tilbage til 1970, har teknologien ikke været pålidelig før i starten af 1980erne. Omegas digitale ure udmærker sig i dag ved ofte at have mange ekstra funktioner, hvilket på fagsprog kaldes for ”komplikationer”. Digitale ure har ofte funktioner som alarmfunktioner, GPS, bluetooth og aktivitetsmålere. Omegas armbåndsure er ofte legepladsen for de mennesker som kan se det sjove eller spændene i ekstraordinære funktioner såsom at have et TV i ens ur, eller kunne spille diverse videospil direkte på ens håndled. Det er en bevidst og nørdet kender som lader sig tiltrække af den teknologi og videnskab der er bag Omegas digitale modeller. Hvor Omegas analoge ure ofte holder sig indenfor det klassiske design, er de digitale ure ofte mere mangfoldige og iøjnefaldende i udformning. Tidligere har der været tradition for at mænds ure skulle være i guld og i simpelt design når det kombineredes med jakkesæt og slips, men det er med tiden blevet acceptabelt at have andre typer ure på, selv ved formelle begivenheder. Selv Omegas mere sportige digitalure kan anvendes til jakkesæt og slips, hvis de ellers matcher til resten af sættet. Den sorte tone som de fleste af Omegas digitalure har som grundfarve, er heldigvis nem at matche til de fleste andre sorte toner i tøj og tilbehør. Det er heldigvis blevet mere acceptabelt at vise sin egen personlighed og stil ved at bære det ur man ønsker. Så må det være op til den enkelte, kræsne bærer af uret om man vil bruge Omegas mange, imponerende funktioner til at bryde isen i pænt selskab, eller om man vil imponere med en klassisk model med retro-følelse.