stopur

Omegas chronograph ure har som alle andre chronographer et stopur indbygget. Stopuret i chronographen kan anvendes uafhængigt af tidtagningen på det almindelige ur. En chronograph er derfor den simple definition at uret har et stopur indbygget. Langt de fleste af Omegas ure er chronographer og de fleste mennesker kan ikke forestille sig at eje et ur uden denne funktion. Ordet chronograph kan let blandes sammen med ordet chronometer, men chronometer dækker over at uret har en testet og certificeret præcision. Derfor er mange af Omegas ure både chronographer og chronometre. Chronographen blev opfundet af franskmanden Louis Moinet i 1816 for at kunne måle på hvordan himmellegemerne bevæger sig. I dag er det let at glemme hvor stor betydning det har haft i historien og den teknologiske udvikling at kunne tage tid på en begivenhed. Der er derfor registreret mange forskellige patenter på de forskellige teknologier som chronographer er baseret på. I dag er der stor forskel på hvilken mekanisme en chronograph er baseret på, og hvor længe og hvor præcist uret kan måle tidsintervaller. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på hvor lang tid et stopur kan løbe, så man ikke risikere at skulle genstarte stopuret under tidtagning og ødelægge præcisionen. En god tommelfingerregel er derfor at gå efter et kendt mærke som Omega, som har en lang historie og har et godt rygte indenfor branchen. Fordi chronographer har en baggrund indenfor sport, bør man være opmærksom på om uret er stilmæssigt passende til påklædningen hvis man ønsker at have det på til en mere formel begivenhed. Omegas chronographer har altid mulighed for at kunne udskifte armbåndet, så bæreren kan udtrykke sin personlighed igennem valget af elegante metaller eller rå læderfarver. Man kan altid eksperimentere med varme eller kolde metaltoner, eller glatte eller ru læderoverflader til sit armbåndsur.